U heeft een vraag over hypnose?

Vindt u niet wat u zoekt, stuur dan a.u.b. een e-mail en stel gerust uw vraag.

Hoe voelt hypnose?

Tijdens een hypnosesessie zult u op elk moment alles kunnen horen en voelen. U bent niet letterlijk in slaap, u bevindt zich echter wel in een heel aangename en uiterst ontspannen staat waarbij de ogen meestal gesloten zijn.

Hoe snel mag ik resultaten verwachten?

Bij veel behandelingen is er direct resultaat merkbaar. Het is echter zo dat elke persoon anders is en dus ook anders kan reageren. Waar de ene persoon meteen resultaat opmerkt, zal de andere persoon de verandering(en) eerder geleidelijk ervaren. Soms zal er meer dan 1 sessie nodig zijn om het gewenste resultaat te bereiken.

Kom ik altijd terug uit hypnose?

Er is nog nooit iemand in hypnose gebleven.

Moet ik diep in hypnose kunnen gaan?

De meeste klachten kunnen opgelost worden wanneer de cliënt zich reeds in een lichte hypnosetoestand bevindt en wanneer het onderbewustzijn ook openstaat voor de gewenste verandering.

Kan hypnose op iedereen worden toegepast?

Hoewel nagenoeg iedereen te hypnotiseren is, mogen we niet iedereen hypnotiseren. Er wordt geen hypnose toegepast bij:

  • kinderen jonger dan 5 jaar, zij beschikken nog over te weinig concentratievermogen,
  • mensen met een mentale beperking,
  • paranoïde mensen, waardoor het niet mogelijk is om een goede vertrouwensband op te bouwen met de cliënt.
Worden behandelingen met hypnose gedekt door de ziektekostenverzekering?

Hypnose wordt tot op heden niet terugbetaald door de verzekering.

Hoe lang duurt een behandeling?

De meeste behandelingen bestaan uit één of twee sessies. De behandeling om gewicht te verliezen en sommige complexere klachten bestaan uit meerdere sessies. Een sessie duurt, afhankelijk van de diagnose, gemiddeld 45 minuten.

Kan ik in hypnose iets doen wat ik niet wil?

Dat is één van de meest voorkomende misverstanden over hypnose. Niemand zal iets doen wat in strijd is met zijn of haar eigen morele of ethische overtuiging.

Werkt Hypnosepraktijk Brugge met een ethische code?

Alle gegeven informatie in het kader van de consultatie blijft strikt vertrouwelijk tussen hypnotiseur en cliënt en valt onder het beroepsgeheim. Het uitgangspunt is dat het welzijn en de vrije keuze van de cliënt altijd worden gerespecteerd.

Hoe verloopt een standaardafspraak?

Er wordt altijd gestart met een intakegesprek waarbij het probleem kort wordt besproken. Vervolgens wordt er uitgelegd hoe de sessie zal verlopen en wat er verwacht wordt van de cliënt. Het is belangrijk dat er zoveel mogelijk stoorzenders op voorhand worden uitgeschakeld (bv. telefoon uitschakelen) om de concentratie tijdens de sessie niet te verstoren. Na de sessie volgt er nog een kort gesprek en wordt er indien nodig een vervolgafspraak gemaakt.

Waarom krijg ik geen antwoord op mijn e-mail?

Aangezien Hypnosepraktijk Brugge werkt met een info@-adres, kan het al eens gebeuren dat onze antwoorden in de spam belanden. Kijk dus ook even tussen de spamberichten of ons antwoord daar terug te vinden is. Mocht dat niet het geval zijn, neem dan a.u.b. even terug contact op met ons.

Moet ik lang wachten als ik een afspraak wens vast te leggen?

Hypnosepraktijk Brugge werkt doorlopend om zo net een wachtlijst te vermijden. Mensen die graag een afspraak willen inboeken, zullen normaalgezien binnen de 10 dagen op afspraak kunnen komen. Afspraken worden uitsluitend telefonisch vastgelegd.

Ik heb gehoorschade/hoorapparaten. Moet ik dat vooraf melden?

Ja, dat is absoluut noodzakelijk. Indien u gehoorschade heeft, hoe minimaal ook, moet u dat zeker laten weten aan de hypnotiseur zodat die daar rekening mee kan houden tijdens de afspraak. Heeft u hoorapparaten, dan is het absoluut noodzakelijk dat u die draagt tijdens de afspraak.

 

Heeft u nog vragen of wenst u een afspraak voor een hypnotherapeutische sessie? U kunt ons elke werkdag telefonisch contacteren van 9u30 tot 12u00 / 13u30 tot 18u00 of stuur ons een bericht via het contactformulier.